Hästar vi minns <3

Hallmyra Eire

Hallmyra Crannog

Snowflake

Vår fina Flingan somnade in i hagen omgiven av sina vänner våren 2020, 25 år gammal. Flingan var en trygg och trogen häst för verksamheten inom såväl ridningen som körningen.

Irish Cob sto

Född: 1995


Vi är mycket glada över att Flingan har kommit till oss.
Hon är mamma till vår fina hingst Hallmyra Snowstorm och vi hoppas att hon kan ge oss ytterligare något föl i samma klass som honom.

Flingan är ett stort och mycket grovt sto.
Hon är brunskäck av mycket god cobtyp med gott om behåring.

Att hon dessutom är en väldigt trevlig ridhäst med lagom framåtanda och det snällaste temperament man kan önska sig är ju ett stort plus.

Hon är en perfekt nybörjarhäst.

Joppe

Född: 1998
 
Svensk ridponny, valack.
136 cm i mkh.
Svart med stjärn.
 
Joppe kom till oss i december 2016.
 
Joppe är en fantastiskt snäll och lugn ponny som är toppen med barn men han tröttnade på ridskolelivet efter många år som ridskoleponny i Stockholm så han pensionerades och flyttade till en familj där han nu går som lunka ponny. 

Wilda

Vår fantastiska Wilda som var den snällaste och tryggaste häst som funnits vandrar nu på de gröna ängarna.Wilda tillbringade sina två sista år som pensionär hos en barnfamilj. Hon blev 24 år gammal.

Född: 1992 på Irland.
145 cm mkh.

Wilda är ett välbyggt litet sto. Hon har fin exteriör, bra rörelser och har massor av hovskägg. Hon har ett mycket gott temperament och är en bra mamma.

Hon är den snällaste man kan tänka sig och reds in utan problem vid 16års ålder. Hon är en av våra lugnaste barn och nybörjarhästar.

Hon är rastypad och registrerad i Svenska Tinkerhäst sällskapet och i Svenska föreningen för Irish cob. 

Wilda erhöll klass 1 med fina 38 poäng trots en ålder av sjutton år på officiell sommarpremiering anordnad av SH 2007. 

Tinky Winky

Tinky Winky betar nu på de gröna ängarna. Hon draddades troligen av njursvikt och fick lämna oss sommaren 2016, 21 år gammal.

Född: 1995
145 cm mkh.

Tinky Winky är ett mycket bra sto med vacker teckning och mycket bra exteriör. Hon har dessutom utmärkande bra rörelser. Hon är en häst som har väldigt mycket motor och talang. Det har hon visat på tävlingsbanor i både dressyr, hoppning och fälttävlan.

Winky är också en mycket duktig körhäst och används ofta i våra körlektioner.
Hon är rastypad och registrerad i Svenska Tinkerhäst sällskapet och i Svenska föreningen för Irish cob där hon också är stambokförd. 

Lord

Vår stora snälla inackordering Lord har nu flyttat över till de gröna ängarna efter en lång tids kronisk sjukdom

Bobby

Född: 2011

U: Midget Mare

Vår underbara minihingst (120 cm) Bobby lämnade oss hastigt i akut sjukdom.

Han som skulle bli vår nya avelshingst med sin fina exteriör, enorma behåring och fantastiska psyke och topp blodslinjer...

Irish Cobhästar har över lag oerhört stabilt psyke, men aldrig har jag mött en hingst som Bobby.

Relativt okunniga barn kunde leda och hantera honom i alla lägen. Han brydde sig inte ens om brunstiga ston som stod uppställda bredvid honom.

 

Hallmyra Cranini

Vår underbara Cranini har lämnat oss efter akut sjukdom :(

Född: 2005
E: Hallmyra Crannog
U: Penini

Cranini var en valack som föddes här på gården. Han var en korsning Irish cob/svenskt halvblod.

Han ställdes ut i augusti 06 och fick väldigt fina omdömen. Han var högrest och av mycket god ridhästmodell. Han hade ett härligt temerament och mycket fina rörelser.

Cranini bodde här på gården men såldes och ägdes av familjen Olofsson.

Hallmyra Slippers

Född: 2012
Svartskäck.
120 cm i mankhöjd

E: Lewis Horse 
U: Dolphs Rosie Mare
EE: Moses Horse, EU: Perky Mare
UE: Gypsy Boy, UU: Fred WalkerMare 

Tofflan var en liten och maffig hingst. Han var minihingst av grov modell med mycket bra behåring. Han hade mycket bra blodslinjer från gedigna engelska uppfödare.
Han hade väldigt lång man, svans och massor av hovskägg. Tofflan mätte 120 cm i mankhöjd. Han hade härligt temperament, bra exteriör och fina rörelser.

Tofflan hann lämna två fantastiskt fina avkommor innan han hastigt lämnade oss i akut sjukdom :(

Aladdin

Vår goa inackordering Aladdin betar nu på de gröna ängarna. Han hade under hela sitt liv tampats med hältor och inflammationer som inte blev bra trots otaliga behandlingar :(

Penalty

Min älskade "Strumpa" avslutade sina dagar en sensommardag här på gården. Hon var fortfarande vid god vigör, men hennes tänder var så nedslitna att hon inte kunde tugga länge till... Hon blev 33 år gammal <3
 
Svenskt Halvblod 
Född: 1981
E: Callaghan 460
U: Chatreuse

Penalty är ett svenskt halvblod. Hon är en snygg dam med mycket fin exteriör och bra stam. Hennes pappa är exporterad till USA. Penaltys farfar är den välkända stamfadern Urbino 430, som inverkat mycket positivt i aveln av det av det svenska halvblodet.

Hon har fina gångarter med ett stort plus för den ökade traven. Hon är även en mycket duktig hopphäst med snabbhet, vändbarhet och stora språng. Trots att Penalty själv bara är 153 cm i mankhöjd hoppar hon med lätthet hinder som är 150 cm höga. Hon har en avkomma på gården som är efter Magini 630.

Penalty är nu till åren men är fortfarande den häst som har mest spring i benen.

Toronto

Toronto med sitt ammaföl
Irish Cob sto 
Född: 1998 på Irland.

145 cm mkh.

Toronto var ett mycket trevligt sto med lugnt temperament och mycket god exteriör. Hon var otroligt snäll och stabil i alla lägen. Toronto var av medelgrov typ med mycket bra behåring, fint tecknad och nedärvde mycket färg till sina föl.
Toronto var ett väldigt vackert sto.
Rastypad och registrerad i Svenska Tinkerhäst sällskapet och i Svenska föreningen för Irish cob. 
Toronto led av kroniskt kvickdrag och fick avsluta sina dagar hemma i hagen september 2014.

Red Shell Gemma

Red Shell Gemma

ShirestoFödd: 1988 i England.
E: Raygold Bill 45547
U: Samothy Moonlight Star 140535

Gemma var avelssto hos stall Pegasus innan hon kom till gården 2004. Hon var en bra mamma och har fått många fina föl. Flera av hennes avkommor är högt bedömda.

Hon var en pigg och glad  dam som älskade att arbeta.

Gemma fick sluta sina dagar i sommarhagen omgiven av sina vänner. Hon blev 24 år gammal.